dilluns, 13 de gener del 2014

Franco Berrino: menjar bé per viure millor - Televisió de Catalunya

Franco Berrino: menjar bé per viure millor - Televisió de Catalunya

El doctor Berrino ens diu que la recomanació de l'OMS és que només un 8% de les calories que ingerim siguin proteïnes, i en la nostra societat en mengem el doble de les que es necessiten.

També ens explica per què hem de reduir el consum de carn vermella: és molt rica en ferro, un tipus de ferro que és molt oxidant i que afavoreix la formació de substàncies cancerígenes a l'intestí.



No fa pas tant de temps que es resaltaven les propietats miraculoses de fer dietes hiperproteïques per tal de perdre aquells quilos de més que agafem de tant en tant, i alguns tot sovint. Doncs bé, cal estar alerta i informar-se bé de què són les proteïnes i quan poden esdevenir un problema. 
Aquesta entrevista de televisió de Catalunya feta al Dr. Franco Berrino val la pena per poder donar a les proteïnes el seu valor just, ni més ni menys i entendre de quina manera les podem ingerir millor per al nostre cos, no sempre es troben a la carn, com falsament, durant molt de temps, hem cregut. 
Cal que els nostres fills/es facin un segon plat de carn a diari? cal menjar tanta carn vermella per a poder tenir el ferro suficient? 
Doncs aquí, en aquest enllaç, hi tenim un grapat de respostes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada